Kesälomakausi alkaa

Eläinlääkintähuollon kiireettömiä palveluita on kesälomakaudella saatavilla rajoitetusti ja niitä voi joutua odottamaan tavanomaista pidempään. Ulkopaikkakuntalaisten lemmikkieläimille on mahdollista tarjota vain kiireellistä, ensiapuluontoista hoitoa.

Kaikilla Päijät-Hämeen ympäristöterveyden kunnaneläinlääkärivastaanotoilla ei lomakaudella ole eläinlääkäriä paikalla jokaisena päivänä, jolloin palvelu on saatavilla naapurikunnasta.

Ajanvarauksia ja tiedusteluja varten kunnaneläinlääkäreillä on puhelinaika arkiaamuisin klo 8-9. Muina aikoina kunnaneläinlääkärit ovat toimenpiteissä ja tilakäynneillä, eivätkä välttämättä pysty vastaamaan puhelimeen. Kiireellisissä asioissa puhelinajan ulkopuolella kunnaneläinlääkärin puhelinvastaajaan voi jättää yhteydenottopyynnön.

Eläinlääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella arki-iltaisin tapahtuu klo 16–8. Viikonloppujen ja arkipyhien päivystys on tarkoitettu ainoastaan kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille. Päivystyksessä eläimille annetaan pääsääntöisesti ensiapuluonteista hoitoa.

Lisätietoja

Eläinlääkintähuollon päällikkö Riikka Lasonen p. 044 480 1180

Sysmän kunnaneläinlääkäri on muuttanut

Sysmän kunnaneläinlääkärin vastaanotto on muuttanut kunnantalolta 1.12.2023 uusiin tiloihin osoitteeseen Pusukuja 1. Vastaanotto sijaitsee R-kioskin takana, vastaanoton edessä on pysäköintipaikkoja vastaanotolla asioiville.

Eläinlääkärin puhelinnumero säilyy ennallaan, eläinlääkärin tavoittaa arkisin klo 8-16 numerosta 044 480 1183. Puhelinaika ajanvarauksille ja kiireettömille tiedusteluille on arkiaamuisin klo 8-9. Eläinlääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella kiireellisiä hätätapauksia varten lemmikkieläimille on numerossa 0600 392121, hyötyeläimille ja hevosille numerossa 0600 392120.

Eläinlääkäripalvelut vuoden vaihteessa

Päijät-Hämeen ympäristöterveydenhuollon eläinlääkintähuollon kiireettömiä palveluita on vuoden vaihteessa viikoilla 51-1 saatavilla rajoitetusti. Ennaltaehkäisevää hoitoa ja toimenpiteitä voi joutua odottamaan tavanomaista pidempään. Ulkopaikkakuntalaisten lemmikkieläimille on mahdollista tarjota vain kiireellistä, ensiapuluontoista hoitoa.  

Lomakaudella eläinlääkärin vastaanotoille suositellaan varaamaan aika etukäteen puhelimitse. Kaikilla Päijät-Hämeen kunnaneläinlääkärivastaanotoilla ei lomakaudella ole eläinlääkäriä paikalla jokaisena päivänä, jolloin palvelu on saatavilla naapurikunnasta. Ajanvarauksia ja tiedusteluja varten kunnaneläinlääkäreillä on puhelinaika arkiaamuisin klo 8–9. Muina aikoina kunnaneläinlääkärit ovat toimenpiteissä ja tilakäynneillä, eivätkä välttämättä pysty vastaamaan puhelimeen. Kiireellisissä asioissa puhelinajan ulkopuolella kunnaneläinlääkärin puhelinvastaajaan voi jättää yhteydenottopyynnön.  

Eläinlääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella arki-iltaisin tapahtuu klo 16–8. Viikonloppujen ja arkipyhien päivystys on tarkoitettu ainoastaan kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille. Päivystyksessä eläimille annetaan pääsääntöisesti ensiapuluonteista hoitoa.   Päijät-Hämeen ympäristöterveyden kunnaneläinlääkärit tarjoavat peruseläinlääkäripalveluita alueen hyötyeläimille ja lemmikeille. Kunnaneläinlääkärien puhelinnumerot ovat muuttuneet vuoden 2023 alussa,  virka-ajan ulkopuolella toimiva eläinlääkäripäivystysnumero säilyi ennallaan.

Lisätietoja: 

Eläinlääkintähuollon päällikkö Riikka Lasonen p. 044 4801180